miércoles, 21 de agosto de 2013

GRÀCIES, AGUIJE, GRACIAS.... PER FER POSSIBLE ELS CAMPS DE TREBALL 2013



Benvolguts amics i col·laboradors

A les portes de l’estiu estem ja fent les motxiles per als Camps de Treball
d’ enguany. Dos projectes diferents i plens de possiblitats que estem preparant amb molta il·lusió tant nosaltres com a Arapoty i Lambaré  al Paraguai com al Rincón i Altamira a República Dominicana. Sabem que ens hi esperen amb la mateixa esperança que nosaltres de compartir un temps junts.
Us escrivim per donar-vos les gràcies ja que sense tu no hauria estat possible .

PROJECTES CAMP DE TREBALL 2013

 
Aquests són els projectes d’ aquest estiu:

 
RepúblicaDominicana: a la comunitat de Rincón ens han demanat la nostra col·laboració per realitzar millores a 5 cases i a la capella : pavimentació dels sòls de terra i reforçar els fonaments de fusta. A més realitzaremreforç escolar i activitatslúdico-educatives amb els nensi nenes.

Paraguai: Promocióde la dona al barri de Arapoty a Lambaré: tallersde costura, hort familiar, cuina comunitària.
(Aquest projecte és part d'un altre de més durada per al qual s'ha demanat subvenció a l'Ajuntament de Cornellà)


 
 
 
ELS VOLUNTARIS
Deixem que expliquen el que senten els voluntaris que hi aniran aquest estiu tal i com s’ ha publicat al diari setmanal Catalunya Cristiana el 7 de juliol:

 


Participants camp 2013 R.Dominicana


 
Participants al JOMI 2012


El que és important és sobretot  compartir amb la gent,  estar amb ells,  escoltar-los, donar-los suport…” Sandra



 “ Anem a la R.Dominicana amb la inquietud
 de voler canviar les injustícies que veiem” Maria 

També hi ha un aprenentatge interior” Sandra 
Participants al Camp Paraguai 2013

 











Aprens grans lliçons d’ humanitat” Natàlia




 

 “ Sabem que la nostra acció és
 un granet de sorra amb tot el que cal fer,
 però tenim el desig de canviar el món
d ’ alguna manera i d’ ajudar amb les nostres mans,
 d’ implicar-nos…”Maria Vilas


“Hi anem disposats a rebre (…)
 podem aprendre que hi ha maneres
  diferents de viure” Edward



“ Hi anem sobretot disposats a aprendre molt” Maria

Quan tornes continues pensant
 en rostres concrets i penses
 com deuen estar” Sandra
 
Una experiència singular Colla Méthexis 

 
 
Som la colla de clan de 2n any de l'Agrupament Escolta i Guia Mare de Déu de Núria. El nostre nom és Méthexis.
 

Som Escoltes. Això vol dir que seguim els valors que dicta la llei escolta, creada per Baden Powell. Seguint el creixament personal que es duu a terme a l'agrupament, durant l'etapa a la que estem, es tracta de fer una colla que sigui autònoma, que s'autogestioni i que es dediqui a seguir la màxima de clan: Fer Servei.

La nostra colla està formada per 8 membres (5 nois i 3 noies) entre 18 i 19 anys.
 
Aquest any és probablement el nostre últim any com a colla, i com solen fer la majoria de colles d'últim any del nostre agrupament, volem culminar la nostra experiència al Truc amb un projecte de dimensions més grans. Durant aquests dos anys hem dut a terme diferents serveis amb la intenció de conèixer tots els tipus de serveis, i en el nostre cas, ens ha agradat molt el tipus de servei social. Així doncs, hem triat aquest projecte per intentar millorar la situació de la comunitat d'Altamira. Som conscients que una acció aïllada com aquesta, no canviarà gaire la situació d'injustícia que viu aquest país, però també pensem que com més gent comenci a fer aquests petits serveis, abans millorarem el món. A més, el fet que sigui un projecte internacional, ens brinda la oportunitat de conèixer altres cultures, maneres de viure, de fer i de veure el món que no coneixem. D'aquesta manera contemplarem altres punts de vista, obrirem noves portes i ens plantejarem més preguntes que contribuiran al nostre creixement personal i al desenvolupament de la nostra personalitat. El fet que sigui a República Dominicana és perquè, en reunir-nos amb les claretianes que ho porten, ens van convèncer amb la seva idea de voluntariat, i perquè és un país en el qual hi ha molt turisme (que és l'únic que es veu), però a la vegada, hi ha molta pobresa i poca gent coneix aquesta situació. Per tant, creiem que aquest projecte ens pot aportar moltes coses i podem donar-n'hi moltes, també. És per això, que ens hem decidit a dur-lo a terme.

 


CAMPANYA 

Aquesta Campanya ha estat especialment difícil arribar a assolir els recursos necessaris per a realitzar els Projectes. Tots ens hi hem esforçat i estem pendents d' algunes ajudes que hem demanat tant a l' Ajutament de Cornellà, com a La Caixa i a IBM.Sembla que finalment hi arribarem.
Han estat molts caps de setmana dedicats a fer promoció, i no hauria estat possible sense l'esforç i l' aportació de tantes persones. Com a novetat volem destacar el 1r Concert soldari celebrat a Vic, gràcies als Missioners que ens van acollir i a tots els artistes i al públic. 



 


 
GRÀCIES A CADA PERSONA
QUE HI HA POSAT EL COR …

Als nens que heu entregat per AMIC els diners que els han regalat per la primera comunió, a tu que et vas cuidar del so al Concert solidari, a tu que vas preparar el gaspatxo pel Sopar Solidari, i a tu que vas regalar els botifarres i a tu que les vas coure,  a tu que sense conèixer-nos  vas interpretar amb la teva guitarra al concert a Vic, A vosaltres que vau portar els músics, a tu que cada any ens regales el pernil, i la coca per al sorteig, a tu cap de la colla del cau,   a tu que vas enganxar cartells,  a tu que has regat les margarites per les taules del sopar, a tu que has preparat el pa amb oli,  a tu que pregues per nosaltres, a tu que balles al sopar solidari, a tu que vens a sopar,  a tu que has comprat polseres, a tu que has tocat al concert, a tu per fer-nos costat,  a tu que fas la teva petita aportació cada mes, a tu que deixes anar de voluntari/a el teu fill , a tu que has fet fotos, a tu que  vas venir al concert a Vic, a tu que portes els comptes, A tu que vas esmorzar pa amb oli, a tu que animes a ser soldària la gent a missa, a tu, Missionera que t’has reunit amb la gent de la comunitat i heu preparat el projecte, a tu familiar que cada any fas una aportació generosa, a tu que has parlat dels Camps de treball, A tu que tornes de voluntari/a, a tu que ens has comprat una rosa,a tu que has cantat,  a tu que ens has entrevistat per Catalunya Cristiana, a tu que ens esperes a Paraguay i R.Dominicana, i a tu per aquest gest personal que només tu coneixes…GRÀCIES, AGUIJE, GRACIAS



 
En nom dels voluntaris :Sandra, Mar, Carla, Edward, Maria, Laia, Miqui, Guillem, Natàlia, Pau, Bernat, Mireia .Les Missioneres i tantes persones de Dominicana i Paraguai .

No hay comentarios:

Publicar un comentario