viernes, 17 de agosto de 2012


Lambaré, 17 d’Agost. 10:21 de la nit. 

Després de dues setmanes a Paraguay, hem pogut resoldre els "problemes tècnics" i escriure al blog.
Vam arribar el dia 2 d'agost a Lambaré (localitat propera a la capital, Asunción).  Ens allotgem a casa de les missioneres Myriam, Alicia, Vicky i Dora, que ens estan ajudant moltíssim en els nostres projectes ... tambè ens alimenten molt bé (ja hem provat la sopa paraguaya, la pascualina, el zapallito relleno, milanesa, ... i unes delicioses tortas).
Tot i que aquí és a l'hivern, les temperatures van dels 15-30 graus ... per tant, encara no hem tret els anoracs de les maletes!.

Patricia, Cristina J., Joan, Cristina A. i Natàlia
 Realitzem el nostre Camp de treball a l'assentament d'Ara-Poty, zona a on fa uns anys endarrera hi havia un abocador i s'hi van instal·lar les familíes que buscaven noves oportunitats per als seus.

Els diferents projectes que tenim previst fer són: repàs escolar i jocs amb els nens, taller de confecció per a les dones, la construcció d'un "quincho" (cobert) com a local social per al veïns i un parc infantil. Cada dia, a partir de les 8, anem a l'assentament (uns 30 minuts a peu des de casa) i fins les 12 i, a la tarda, de les 3 fins les 6 (que ja és fosc!).


Al taller de confecció











Per tal d'organitzar-nos millor, ens hem dividit en tres grups:  la Cristina J. i l'Elena s'encuiden de les activitats amb els nens, la Natàlia i la Cristina A. del taller amb les dones, i el Joan i la Patricia de construir el quincho. 

Prenent les mides del "quincho" ...
... i ja comença a tenir forma ...











El cap de setmana passat vam aprofitar per anar a la regió de Yhú, on ens van acollir la Limpia i la Silvia. Va ser especialment emotiva la visita a la Comunidad de San Roque i la Comunidad del 8 de Diciembre, on, en anys anteriors, els companys van construir-hi unes cuines i unes letrines.  També ens va impressionar molt comprovar les condicions en les que viuen les comunitats indígenes.     



Camí de Yhú

Estamos también muy agradecidos a todos aquellos que están colaborando en este proyecto. Tanto los vecinos de la zona como la Municipalidad de Lambaré. 



Patricia i Elena fent gestions a la Municipalidad de Lambaré

No hay comentarios:

Publicar un comentario